Saturday, June 18, 2016

Percy Barnevik - Ledarskap

Jag har funderat mycket på hur man kan uppnå frihet i sitt liv. En viktig komponent som återkommer om och om igen i mina tankegångar är ledarskap. Dels behöver man kunna leda sig själv, men att många vågar ta ledartröjan är också viktigt för att bygga ett stark civilsamhälle och en stark ekonomi. Sen är det ju bra för karriären också.

En bra och enkelt bok i ämnet är Percy Barneviks Ledarskap, 200 råd. Han tar upp mängder av olika aspekter på ledarskap. Till exempel hur viktigt det är att ta initiativ och att kunna fatta beslut istället för att vela och vara otydlig.

Han skriver också om hur man ska leda stora koncerner, vilket är väldigt intressant för den som är intresserad av att investera i aktier i sådana bolag. Att utvärdera ledarskapet i potentiella investeringsobjekt är jätteviktigt. Här får du tips vad man kan titta efter.

Boken innehåller även bra karriärsråd, som till exempel att försöka hitta en bra chef tidigt i karriären. Med lite tur får man skjuts många år framåt. Det kan vara mycket viktigare än att hamna på rätt bolag.

No comments:

Post a Comment