Friday, June 3, 2016

Lär dig ett främmande språk!

Somliga vill känna sig fria genom att spara ihop ett kapital och sedan flytta till Italien, Thailand eller Spanien. Andra söker ekonomisk frihet i form av lägre skatter, vilket inte heller är dumt om man har en del kapital. I tex Schweiz och Belgien är kapitalskatten noll.

I båda fallen är det mycket enklare om man lärt sig ett främmande språk (engelska är inte främmande...).

Med tyska, franska eller italienska ligger Schweiz nära till hands, i alla fall om man får ett jobb. Från dom södra delarna är det enkelt att göra avstickare till Italien för att njuta lite.

Hux flux kanske du får för dig att flytta till Malta eller Hongkong istället? Bara det faktum att du i vuxen ålder lärt dig ett tredje språk gör att du med självförtroende kan flytta vart som helst. Du vet att det där med språket kommer ordna sig.

Det finns en liten bonus också. Med ett annat språk kommer en annan kultur. Du lär dig ett annat sätt att tänka och blir på så sätt friare i tanken. När du ska fixa bersån i sommar kanske det franska tankesättet med alla sina krusiduller kommer väl till pass. Sen när du sitter och letar investeringsobjekt på 4-traders kanske lite tysk mentalitet ger ett bättre resultat.

Om du inte vet var du ska börja så kan jag ge dig ett värdefullt tips. Vart du än reser, hur kort resan än är, försök lära dig lite av språket när du är där. Det kan vara en weekend i Prag eller en solvecka i Egypten. Efter en tid får du en klarare bild av vilka språk som intresserar dig.

No comments:

Post a Comment